MOC 10962

Advanced Automated Administration with Windows PowerShell

Over deze cursus

Leer hoe u dagelijks beheer en beheerstaken en functies kunt automatiseren en stroomlijnen in uw Windows Server-infrastructuur. Terwijl deze training specifiek is gericht op de laatste versie van Windows PowerShell, is het ook relevant voor oudere versies.

Uitbreiden en bouwen op de reeds verworven kennis in cursus 10961 en richten zich op het bouwen van meer schaalbare en bruikbare Windows PowerShell-scripts voor gebruik in uw organisatie door uw eigen Windows PowerShell-tools te bouwen. Meer informatie over gebieden zoals het creëren van geavanceerde functies, script modules, geavanceerde parameters attributen en controller scripts. Leer ook hoe u uw scripts robuuster maakt door te leren over het behandelen van scriptfouten en het analyseren en debuggen van Windows PowerShell-scripts. De cursus zal ook betrekking hebben op het gebruik van Windows PowerShell cmdlets met .NET Framework, evenals hoe u uw Windows-servers configureert met behulp van de gewenste staatskonfiguratie en het begrijpen van Windows PowerShell-workflow.

De gedetailleerde hands on labs en diepgaande inhoud en leren helpen bij het verwijderen van handmatige taken die u momenteel als beheerder moet uitvoeren, zodat u uw eigen Windows PowerShell-gereedschap kunt maken voor geautomatiseerd, herhaald, nauwkeurig beheer en beschikbaarstelling van uw Windows Server-infrastructuur.

Publiek profiel

Deze cursus is bedoeld voor IT professionals die al ervaren zijn in de algemene Windows Server- en Windows Client-administratie of die al ervaren zijn in het beheren en ondersteunen van applicatieservers en -diensten, waaronder toepassingen zoals Exchange, SharePoint en SQL. Systeem-, Infrastructuur- en Applicatiebeheerders die werken in een Windows- of Windows-hybride omgeving vinden allemaal deze cursus relevant voor hun dagelijkse banen en toekomstige loopbaan- en vaardigheidsontwikkeling.

De cursus is ook bedoeld voor IT Professionals die willen bouwen op bestaande Windows PowerShell kennis en vaardigheden om te leren hoe hun eigen gereedschap voor algemeen algemeen gebruik in hun organisatie kan bouwen, met behulp van een Microsoft of onafhankelijke softwareverkoper (ISV) product dat Windows PowerShell ondersteunt beheersbaarheid.

Na afloop van de cursus

Na afloop van deze cursus zullen de studenten in staat zijn om:

  • Het schrijven van geavanceerde functies
  • Gebruiken van Cmdlets en Microsoft .NET Framework in Windows PowerShell
  • Het schrijven van ‘controller’ scripts
  • Omgaan met errors
  • Gebruik XML-gegevensbestanden
  • Beheer server configuraties door gebruik te maken van de Desired State Configuration
  • Analyseren en debuggen van scripts
  • Begrijpen en gebruiken van ​​Windows PowerShell Workflow

Deze training kan bij ons worden gegeven door 1 van onze Microsoft Certified Trainers:

Koen Halfwerk
Jeff Wouters